¿T’agraden els cargols i no saps com cuinar-los?

Aquí t’expliquem tres receptes bàsiques per llepar-te els dits

CARGOLS A LA LLAUNA

A la llauna al forn

 1. Agafem una safata per a forn (una llauna) i la base la cobrim amb la sal grossa.
 2. A sobre col·loquem un a un els cargols nets, i els anem posant, un al costat de l’altre, cap per amunt a sobre la sal. Perquè els cargols no surtin i donin la volta, el que farem serà escampar una mica sal per dalt.
 3. Posem ja el forn en marxa a 200 º C perquè es vagi escalfant.
 4. Un cop el forn està calent hi col·loquem la llauna durant uns cinc minuts. Passat aquest temps els traiem i li tirem sal, pebre negre o també pebre vermell dolç al gust.
 5. Deixem que es facin durant uns 20 minuts, i passat un quart d’hora (cinc minuts abans que estiguin llests), els traiem i els banyem amb el conyac.
 6. Tornem a posar al forn cinc minuts més la llauna i estaran daurats i a punt per menjar.

A la llauna foc.

 1. Seguim els mateixos passos que la recepta dels cargols al forn però posem la llauna sobre el foc viu ja salpebrats i amb un raig d’oli d’oliva.
 2. Els deixem durant uns 10 minuts i afegim més oli.
 3. Als 15 minuts de cocció tirem un bon raig de conyac i els deixem coure 5 minuts més.

CARGOLS A LA PAELLA

 1. Els caragols ben nets, els deixarem a l’escorredora durant una estona.
 2. Els ficarem a la cassola amb foc molt suau perquè vagin traient la banya al mateix temps que es van morint. Els deixarem que es coguin amb la seva pròpia aigua, 1hora i 40minuts aproximadament.
 3. Quan s’han begut tota la seva aigua ja estaran cuits, llavors hi tirarem un bon grapat de sal, pebre i un bon raig de oli d’oliva, remenarem a poc a poc perquè agafin bé el gust.
 4. Tornarem a posar sal, pebre i oli, i ho tornarem a remenar vigilant que no sens trenquin. Ja estan a punt per servir.

CARGOLS BULLITS

 1. Primer de tot cal rentar-los: Omplim la pica d’aigua amb tots els cargols a dins. Quan els cargols han sortit de la closca es l’hora de començar a gratar-los per treure’ls les impureses que tenen enganxades. Els anem remenat i canviant l’aigua unes quantes vegades fins que l’aigua resti completament neta.
 2. Seguidament els bullim: els posarem dins una olla gran coberts amb aigua freda i al foc, primer fluix i quan vegis que estan una mica “tontos” puja el foc al màxim.
 3. És l’hora d’afegir el llorer, pebre negre en gra, sal i la “cayena” que vulguis (jo en poso 3 o 4, trencades).
 4. Deixar bullir i anem traient l’escuma de l’aigua, més o menys ha de bullir uns 45 minuts. Ja estan llests per afegir la salsa que vulgueu!